Nuntă (cu peripeții) Dan & Melinda 07.07.2012

Eu mi-am dorit foarte mult o nuntă puțin mai diferită, nu într-o locație obișnuită! Am și găsit: Clubul Desire ( Românași, Jud. SJ) . Nunta a fost programată pe 7 Iulie 2012, la un an după cununie.

Dar nu am avut bani…de nimic, nici măcar de avans. Așa că ne-am luat frumos și am mers în Londra să lucrăm 6 luni și să strângem banii pentru avans la sală, foto-video, tort, porumbei, caleașcă, etc…însă după 3 luni am venit acasă fiindcă ne-am dat seama că Londra nu e pentru noi și dacă mai stăm mult acolo, numai ne stricăm de cap și nu mai facem nicio nuntă…așa că am venit acasă ( tăind de pe listă porumbeii și caleașca).

Am început încet organizările. Am strâns atâția bani cât să putem plăti toate avansurile, sala urma să o plătim pe urmă. A venit ziua cea mare. Eu maghiară și reformată, el român și ortodox și 70 Km intre cele 2 biserici. Amândoi am vrut să zicem jurământul pe limba noastră și în bisericile noastre. Dan înainte de nuntă a vrut să-mi facă o surpriză și să zică jurământul în limba maghiară la biserica reformată…însă la proba principală a încurcat cuvintele și a ieșit ceva de genul: “ O să fiu alături de ea și cu curul meu sănătos și cu curul meu bolnav”. 🤣 (În maghiară: ” Egész seggemben és beteg seggemben.”) Inclusiv preotul a râs cu lacrimi, așa că a tradus repede textul în română și Dan a zis jurământul în ziua nunții în limba română.

Programul zilei era așa: la ora 9:00 ajunge la Dan la Zalău Foto-Video. La 9:00 și eu încep pregătirile : coafor + machiaj ( Coafeza a uitat de mine și în ziua nunții a trebuit să caut alta). Dan trebuia să pornească din Zalău la ora 11:00 către Sâncrai (70 Km distanță) fiindcă la 13:00 aveam programată prima biserică. Dan a pornit numai la 13:00 din Zalău pentru că echipa foto-video nu a ajuns la timp … eu eram gata la 11:00 și eram un pachet de nervi. Dacă vă amintiți și eu am întârziat la cununie 1h, na acum Dan a întârziat 2h.

Ajunge el dupa 2h de întârziere, deja a început să transpire machiajul pe mine. Se dă el jos frumos și elegant din mașină, înconjurat de domnișoare de onoare. Cand vad pe geam cât de liniștit e m-am enervat și mai tare, deschid geamul si încep să-i strig ca o nebună “ Hai odată!” , cam asta a fost ” Bun venit dragule!”.

După ce am luat rămas bun de la toată familia, neamurile și prietenii, citindu-mi poezia din cele 24 de strofe, care a citit și mama la nunta ei (updatat de mine) am pornit către biserică!

Deja clopotele s-au lăsat când Dan a intrat în sat. Preotul reformat era în fața bisericii, îngrijorat și el. Ok..am ajuns la biserica reformată cu întârziere…După slujbă repede ne-am băgat în mașină și către Zalău la biserica ortodoxă…încă 70 Km…acolo preotul la fel, din slujba tradițională de 1,5h ne-am ales cu 30 min, fiindcă următorii miri așteptau deja afară.

Îmi amintesc cât de nou era totul pentru amândoi…Dan și invitații lui s-au mirat când preotul reformat a ridicat mâinile să ne sfințească cu halatul lui de „Batman”…iar eu nu înțelegeam de ce trebuie să înconjurăm masa aceea și de ce pupa toata lumea cartea aceea mare aurie. ( Prima dată la nunta ortodoxă, la nunta mea).

Eu alergam toată nunta să rezolv “ problemele“ tuturor: o pereche, care a cerut masă separată de 2 pers. O prietenă bună s-a supărat pe mine că nu am pus-o la masă cu prietena ei cea mai bună …DAR cel mai penibil lucru pe care l-am pățit a fost “Furtul miresei”🤦‍♀️ S-a trezit șoferul autocarului și un fin de al tatălui meu …2 bărbați de 50+ să mă fure…unde??? Până la autobus, în parcare! Eu, când am auzit de intenția lor, am zis mulțumesc, dar NU ( asta înainte să aducă tortul) însa ei m-au luat cu forța ( vorbim de 2 bărbați de 100Kg) și efectiv m-au tàârât până în autobus ( pe drum am rupt oglinda unei mașini din parcare). Ei au crezut că e amuzant, dar nu era deloc…m-au închis în autobus timp de 1 ORA!!! Eu fără telefon, la 12:00 noaptea, singură în întuneric, într-un autobus în ziua nuntii mele…imaginați-vă numai….Horror. Da nu asta a fost cel mai grav…cel mai grav a fost că nimeni, da nimeni nu a observat că eu lipsesc.

Nunta s-a terminat la ora 5:00 dimineața. Abia am așteptat să mergem la Pensiunea apropiată, pe care am închiriat-o în totalitate pentru noi și pentru cele 7 domnișoare și 7 domnișori de onoare…dar întâi am avut de numărat banii și de plătit sala și muzicanții.

S-a făcut 7 dimineața până când am rezolvat totul și a rămas Keke, un prieten drăguț, care ne-a așteptat acolo cu mașina să ne ducă și pe noi la Pensiune ( foarte drăguț din partea lui). Ajungem la Pensiune si SURPRIZĂ…toate camerele ocupate…domnișorii s-au împerecheat cu domnișoarele ( inclusiv în camera noastră)…noroc că am găsit o cămăruță mică și amărâtă în capătul holului, unde am intrat toți 3 ( nu aveam cum sa îl dăm afară pe șofer) .

Eu mă pregătisem pentru noaptea nunții cu o lenjerie sexy, soțul în boxeri, iar Keke cu un chilot tanga, în față cu un model de trompă de elefant ( se gândea săracul că o să prindă și el o domnișoară de onoare la nuntă)…însă a trebuit să se mulțumească cu mireasa. Eram rupți de oboseală, ne-am culcat în patul matrimonial toți 3, eu la mijloc. In 5 min dormeam toți, însă dimineața m-am trezit că eram întoarsă cu fundul către elefănțel, cu lenjeria ridicată până la sâni și luând în brațe pe soțul meu drag! 🙂