Mama / Anya / Mother / Madre

În orice limbă am spune, sună frumos. De ce? Este doar un simplu cuvânt…însă, este unul care ne trezește multe sentimente în suflet: dragoste, grijă, iubire, afecțiune, căldură, siguranță, ocrotire, putere, bucurie… și aș putea continua până la nesfârșit. Pentru fiecare dintre noi cuvântul “mamă” însemnă altceva!

Azi, de ziua mamei, stau și mă gândesc ce fel de mamă sunt eu? Dacă îmi întreb copiii, îmi spun “ Cea mai bună mamă!”. Clar! Drăguț din partea lor, dar știm cu toții că mama fiecăruia este cea mai bună mamă!

Azi, mă întreb “De ce sunt eu cea mai bună mamă?” ( Pentru că știu că sunt, cel puțin pentru copii mei).

Cred că cel mai important lucru, pe care il pot oferi copiilor mei este să mă iubesc în primul rând pe mine. Aici începe totul.

În viața mea, eu sunt pe primul loc, dacă eu sunt fericită si cei dragi sunt fericiți. Dacă eu sunt puternică asta transmit si celor dragi! Dacă eu sunt echilibrată și ei sunt!

Poate știți povestea aceea, cu mama și cu copilul pe mare, cu o singură vestă de salvare! Dacă nu, v-o spun acum: Era pe mare un vapor, care s-a scufundat. Pe vapor era mama cu copilul ei și aveau numai o singură vestă de salvare.
Cine primește vesta de salvare? Mama sau copilul? Știu sigur, că majoritatea ar zice copilul! Dar NU! Mama este răspunsul corect. Dacă ia mama vesta, se salvează și pe ea si pe copil, însă dacă ia copilul, moare mama si moare și el, fiindcă nu poate supraviețui singur!

Așa este și în viața reală! Dacă te respecți și îți oferi în primul rând ție, ca femeie un moment de bucurie în fiecare zi, ceva ce te face fericită numai pe tine, lumea asta o să fie mai frumoasă. Poate unii ar zice că este selfish! Ok, be selfish!

Nu te mai sacrifica atât, bucură-te de copiii tăi și bucură-te împreună cu ei. Viața este atât de frumoasă și ei o să crească atât de repede!

Dragă mamă! Învățată să te pui pe Tine pe primul loc în viața ta. Fă ceva pentru Tine în fiecare zi: fă sport, du-te la o plimbare, citește câteva pagini dintr-o carte preferată, cumpără-ți o ciocolată sau o înghețată! Orice, nu trebuie să te gândești la lucrurile scumpe, cele mici te fac fericită!
Nu te mai simți vinovată dacă ieși la o cafea sau la un pahar de vin cu fetele și lași copiii acasă! Nu faci asta zilnic, așa că meriți din când în când.

Deci nu uita: Fii tu pe primul loc în viața ta! Dacă faci asta nu ești o mamă sau o soție mai puțin bună. O sa fii mai fericită și tu și cei dragi ție!

Nu uita să-i zici azi mamei tale că o iubești!

Happy Mother’s Day!
La Mulți Ani Mamă!
Boldog Anyàk napját!