Safari – Egipt 2022

Azi am fost la primul nostru Safari, în Africa, Egypt, Hurgada….și a fost superb.

La ora 8:00 dimineața am pornit spre pustietate și intenționat nu zic deșert, fiindcă aici nu sunt dune ne nisip, ci un fel de drum uscat, compus din bolovani, pietre si nisip. Nu vezi nici o plantă, nici o vietate, numai pustietate mare, cât vezi cu ochii.

Prima dată în viața mea m-am urcat singură pe un ATV. Îmi tremurau picioarele fiindcă nu știam la ce să mă aștept. Da a fost SUPER TARE! Mi-am pus o eșarfă pe cap, ohelari de soare și peste încă o pereche de ochelari mari, transparenți ca să mă protejeze de praf și de nisip.

În safari am fost 3 cupluri, condus de un localnic și de un ghid turistic.

Am pornit timizi de la bază, dar repede ne-am obișnuit și am mers vreo 30 min ( nu știu exact câți Km) cu o viteză intre 50 si 70Km/h.

Am simțit că îmi tremură chiloții, dar n-am arătat asta nimănui.

După vreo 30 minute de condus am ajuns la Satul de BEDUINI, unde am avut ocazia să vedem cum trăiesc oamenii aceia, încă în trib.

Când am văzut în ce condiții primitive trăiesc sincer, m-am emoționat…locuințele lor erau făcute din paie. Femeile musulmane erau îmbrăcate cu o haina lungă, neagră, la 40 grade afară. Femeile se ocupau de plimbarea turiștilor pe cămile. Am urcat și eu pe una, na’ vezi acolo tremurat🙈 Cămila sa așezat pe jos ca să mă urc pe spatele ei. Am urcat. Pe urmă sa ridicat pe genunchi si din trei mișcări m-am văzut deja mai aproape de nori. Mi-am ținut dinții strânși până când am făcut o tură , 2-3 poze și apoi m-am dat jos.

A fost o experiență interesantă, ce trebuie să încerci odată în viață, dar nu as schimba mașinuța mea pe o cămilă niciodată.

După asta am intrat în cortul beduinilor, unde aveam ocazia să cumpărăm tot felul de chestii interesante, făcute de ei. Un localnic, ne-a prezentar o mulțime de ceaiuri , pe care ei le produc, sau ei le adună, pentru problemele principale ale corpului.

Aveau remediu pentru digestie, pentru stres, durere, obezitate, inclusiv și pt creșterea potenței bărbaților. ( De asta n-am avut nevoie, dar un ceai pt digestie tot am luat). Creme pentru artrită, iritați, psoriazis și pentru durere de cap. O mulțime de chestii faine și utile, rețete moștenite de sute și mii de ani.

Pentru copii am luat două brățări, făcute de copii de acolo. Pentru Iris cu un ochi roșu, ca să-i aducă noroc, iar pt Ivan cu un ochi albastru, care să-l protejează de puterile negative.

Am avut ocazia so cunosc o fetiță de 7 ani, care făcea un fel de vas din piatră. Era atât de drăguță, firavă și puternică în același timp. Copii de aici nu au nici o șansă pentru un viitor bun ( după standardele noastre) .

Nu au acces la educație, nu au acces la îngrijire medicală, ele aici se nasc, trăiesc și mor. Uitându-mă la ea am simțit nevoia s-o protejez cumva, s-o mângâi (asta cu siguranță fiindcă sunt și eu mamă) dar ea nu avea nevoie de asta. Avea o strălucire în ochii ei, pe care nu pot explica, așa că vă las aici o poză:

Vreau să rămâneți cu imaginea acestei fetițe, care cu siguranță este fericită, pentru că este iubită! ❤️