Primul nostru concediu ” Adults Only ” , Meraki, Egipt

Stăm pe malul Mării Roșii cu Dan, în orașul Hurghada, țara Egipt, pe continentul Africii. Adie vântul și ne simțim perfect sub umbrela din frunze uscate. Tocmai am ieșit din apa albastră-verzui dacă te uiți de departe, dar transparentă dacă te uiți de aproape. Apa este atât de caldă, ca în vană, fundul mării aproape te arde. Când bate vântul mai tare, este mai cald în apă, decât afară. Este un confort termic perfect.

Este primul an, când am venit la un hotel numai pentru adulți. E tare ciudat că nu auzi nici un copil urlând ”Mamaaaa, tre’ să fac cacaaa! ” 😂

Meraki Resort (merakiresort.com) este un club hotel , unde sunt party-uri în fiecare seară, cu diferite tematici. Am avut chef în jurul piscinei, pe plajă, Belly Dance, concert live și aseară White Party. Toți ne-am îmbrăcat în alb și dansam pe muzica techno, a unui DJ local.

Sunt animatori, care te invită la tot felul de activități: aqua gym, stretching , activități interesante. Ieri am avut African day, unde veneau dansatori africani nativi si aveau și o maimuță și șarpe, care puteai mângâia sau ține în brațe.

Mâncarea este bună și diversificată. Poți alege între restaurantul cu autoservire, sau restaurante a’la Carte. Un lucru important de menționat că aici se gătește diferit. Folosesc alte tipuri de condimente ( de ex. mult curry) și imlicit mâncarea are alt gust, pentru care mulți dintre turiști au probleme cu digestia. Noi știam asta deja de anul trecut așa că am început să luăm probiotice deja de acasă. Un alt factor important este că aici apa nu este potabilă, nu ai voie să bei apă din robinet, nici măcar ca să te speli pe dinți. Îți dă apă din sticlă, cât dorești.

Ne place foarte mult aici, chiar dacă am venit numai noi doi, aici am cunoscut trei cupluri foarte faine. Pe Csabi si pe Alexandra din Turda ( ei sunt în luna de miere) , pe Roli și Reni din Satu Mare și pe Adi și Diana din Baia Mare si Ludus. Toți sunt foarte tineri și foarte faini. Chiar dacă sunt mult mai tineri decât noi au o gândire foarte faină și matură. Toți muncesc și au o viziune faină asupra vieții. Chiar am zis cu Dan că sperăm să reușim să transmitem și noi copiilor noștri aceste valori. Să aprecieze munca și să se bucure de realizările lor. E foarte fain că putem sta la masă împreună cu ei și să povestim fără să stăm cu ochii pe telefon. ( Mai putin cand Csabi face postările obligatorii pe Insta și Fb , pt 10 likeuri ,” Nu pentru mine, pentru ăla mic!”😂)

Gașca veselă în restaurantul Grecesc

Apropo copiii: ei sunt la mama în Sancrai și se simt foarte bine. Se joacă cu găinile, cu iepurii și cu Buksi sau se scaldă în râu. Vorbim cu ei în fiecare zi pe cameră și le povestim de experiențele noastre de aici. La început au fost puțin invidioși, dar se bucură de noi și le-am promis că o să mergem și cu ei la mare în August.

În timp ce îmi scriam gândurile am fost informați că sa anulat zborul nostru de noaptea aceasta, așa că fugim în cameră să ne pregătim de party! 🌴

Vă las cu o zicală ce am învățat aici:

“ Everything happens for a reason!”

L.E. Îi mulțumesc agenției de turism “TOURECO” din Cluj pentru implicarea maximă în soluționarea tuturor problemelor care au intervenit cu zborurile. Trebuie să știți că apar probleme foarte des cu zboruri charter si este foarte important să ai o agenție/un agent care depune toate eforturile să te simți cât mai confortabil în vacanță. Agenția din Cluj în colaborare cu Agenția ”DERTOUR” din Egypt ne-au oferit gratuit încă o noapte de cazare la hotel, pentru acele câteva ore, cat a trebuit să așteptăm după avion. Să știți că asta e mare lucru.