Secretul relației noastre

Foarte multă lume ne întreabă:

“Care e secretul căsniciei voastre”? “Cum reușiți să vă mențineți mereu tinerețea?” “Când vă văd, mereu zâmbiți și sunteți fericiți…cum faceți asta? “

Ei, răspunsul e simplu: nu suntem mereu așa, însă amândoi luptăm pentru asta, în aceeași măsură!

Iar secretul căsniciei fericite este: UN SOȚ CALM și O SOȚIE DRAMATICĂ!
Eu nu cred în relația perfectă, unde femeia și bărbatul trăiește într-o armonie deplină, fără să se certe vreodată. Nu există așa ceva.

Noi, ne certăm in fiecare zi. Lucrăm împreună, la job împreună, acasă împreună, creștem copii împreună…totul facem împreună, așa că e inevitabil să treacă o zi fără o neînțelegere DAR ziua niciodată nu se gată, fără o împăcare! Vorba aia “ Cur în cur și noapte bună” ei nu prea e ok…După o zi lungă și încărcată facem timp seara, (după ce am culcat copii) lângă un pahar de vin să stăm jumătate de oră și să ne întrebăm reciproc: “ CUM EȘTI?” Asta e o întrebare, ce tot mai rar se adresează în viața de cuplu…și nu înțeleg de ce, fiindcă e foarte importantă!
Cu toții suntem super ocupați tu task list-uri lungi și super importante pe fiecare zi și uităm taskul cel mai important : să avem grijă de sufletul nostru! Iar chiar dacă eu uit, el nu uită!

Este foarte important ECHILIBRUL în viață.
Dan mereu zice “ Mândro, atât trebuie să avem, încât să nu ne lipsească nimic!” Și știți de ce? Dacă ai depășit această limită și nu ești îndeajuns de matur să gestionezi asta, te poți strica de cap și poți ajunge pe căi greșite. Poți ajunge în punctul acela în care ai deja de toate și totuși nu te mai mulțumește nimic. Stai, hooo, oprește-te și caută-ți echilibrul.

SPORTUL un factor decisiv în păstrarea tinereții și a vitalității ! Noi facem sport în fiecare zi. Orice ar fi, 1h de sport minim/zi ca să oxigenăm creierii (sau în cazul meu motivul principal este să pot mânca orice, oricând).

RESPECTUL față de celălalt. Niciodată nu am face ceva, ce al răni pe celălalt, sau ar face de rușine, sau ar face să se simte prost.

DISTRACȚIA – orice ar fi, o dată pe lună programăm un chef, până dimineața. Da programăm, fiindcă cine are copii știe “ e greu de când sunt copii, nu mai avem timp unul de celălalt” …. Ei astea sunt scuze…nu aveți timp, că nu vreți să aveți timp, că nu vi atât de important și nu e o prioritate asta!

Când ceva ți important, îți faci timp pentru el și găsești soluții. Sunt multe variante: implici bunicii, cauți o bonă, rogi un frate/prieten să stea cu copilul și voi ieșiți. Ieșiți singuri, fiindcă va veni vremea în care copii vor “zbura din cuib” și nu dorim să rămâne după ei un gol și să ne uităm unul la celălalt ca doi străini.

Aaaaa, și ar mai fi multe de zis, dar așa după primii 12 ani de căsnicie ce v-am enumerat mai sus mi se par cele mai importante…și încă ceva:

“La meniu poți să te uiți, dar nu trebuie să și comanzi! “ 😉